Sista dagen på semestern

Det var märkligt att komma tillbaka till Stockholm. Att det dessutom var en tjej vid namn Sofia som visade sig ha exakt likadan ryggsäck som jag (dock fullpackad med korv) på samma flyg som jag är ju också lite underligt. 

Helgen var tyst. Det är ensamt när man har levt så nära inpå varandra i tre veckor att sedan spendera en hel helg själv. Inga nya spännande människor i sängarna bredvid. Och jag hatar ensamheten, för alla vet att det är en skillnad mellan att vara ensam och att vara själv. Att vara själv är valt men att vara ensam är ofrivilligt. Ändå kan jag tänka att den här helgen var precis vad jag behövde: lite reflektioner efter resan, fylla på kylskåpet inför ny jobbvecka och ett sista semesterdopp i svensk sjö. 

Klart är i alla fall att jag inte lider av autofobi. Och tur är väl det. 

   

 I hörlurarna: George Ezra – Budapest

Och jag tänker på den ungerska toalettdamen med långa blå naglar i Budapest som satt och smådiggade till denna samtidigt som jag lämnade över 200 forint.

/Sofia